Verkrijgen van links

Voor een webmaster heeft het krijgen van een link waarde. Dit betekent dat een site met interessante statistieken een potentiële bron van inkomsten vormt. Hoe hoger je komt in de Google ranking, des te interessanter word je voor andere websites. Iedereen wil dan met je linken. Maar hoe kom je hoger te staan? In de eerste plaats door linkbuilding. Dit kun je echter niet zonder kennis van zaken doen.

Linkbuilding

Om je een beter idee te geven van hoe linkbuilding werkt gaan we er iets dieper op in. Google heeft strikte richtlijnen voor linkbuilding. Wanneer je iets doet dat met de richtlijnen botst, dan kun je zomaar zakken in de ranking. Het lijkt niet altijd duidelijk wat je wel en niet kunt doen. Tegenwoordig letten de zoekmachines vooral op natuurlijke links en natuurlijke profielen. Dat wil zeggen dat je inhoud relevant is en je links ook. Wanneer je bijvoorbeeld fietsen verkoopt dan komt het vreemd over wanneer je linkt naar alcoholische producten.

De metrische gegevens van links

De waarde van elke link is afhankelijk van de site waarop deze is geplaatst. Hier zijn de belangrijkste statistieken die zijn gezocht in volgorde van belangrijkheid:

-RD of DR = Referring Domains: dit is het aantal sites met minimaal één link van een ander domein die naar de domeinnaam verwijst.

-DA = Domain Authority: Domain Authority (DA) is een door Moz ontwikkelde rangschikking score voor zoekmachines die de rangschikking van een website op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) voorspelt… kracht” in de loop van de tijd.

 -Verkeer: zonder toegang tot het Google Analytics-account kunnen we het verkeer van een site niet kennen. Tools zoals Semrush geven schattingen.

 -Het aantal zoekwoorden waarop de site scoort (ranker = in de eerste 10 staan ​​door SERP’s): dit wordt ook gegeven door Semrush.

– De Trust Flow: het is een geregistreerd handelsmerk van Majestic dat de betrouwbaarheid van een site analyseert door de kwaliteit ervan te meten. Kwaliteit is de essentiële data van deze statistiek. Als een link die naar jouw website verwijst gezaghebbend en kwalitatief is, dan zal jouw autoriteit toenemen. Het is gemakkelijk te manipuleren, maar het blijft een indicator die soms erg gewild is.

-De CF, Citation Flow: Citation Flow is een door Majestic geregistreerd handelsmerk dat verwijst naar de populariteit van een site zonder rekening te houden met de kwaliteit van de inkomende links. Het is een manier om de invloed van een URL te voorspellen op basis van het aantal sites dat eraan is gekoppeld.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een essentieel element voor jouw SEO, of je nu verkeer wilt of op jouw beurt inkomsten wilt genereren met jouw site. Je hebt goede kennis nodig van de Google richtlijnen, zodat je een voor jou passende strategie kunt bedenken. Dit is de reden dat veel bedrijven de linkbuilding uitbesteden aan Seeders. Want groeien doe je met beleid.

Comments zijn uitgeschakeld.