Geschiedenis van aanstekers

Aanstekers, wie kent ze niet? Een veel gebruikt item met een brede doelgroep. Al ver vóór de homo sapiens heeft de mens geleerd om het element vuur te beheersen en te gebruiken voor belangrijke levensbehoeften, zoals verwarming en licht. Toch duurde het nog tot in de 19e eeuw voordat de handige aansteker zoals wij hem kennen (een reservoir met een vloeibare brandstof die met behulp van een ontsteker ontbrand kan worden) werd uitgevonden. Zelfs, je zou het bijna niet geloven, nog vóór de uitvinding van de lucifer.

Soorten aanstekers

Bij BudgetGift.nl hebben wij een zeer ruim assortiment aanstekers. Onze aanstekers zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en soorten en maten en modellen. Van wegwerp tot navulbaar, van flint tot elektronisch en van luxe Zippo model tot modellen met geïntegreerde flesopener, of met een extra lange, buigzame punt, om zo ook moeilijker bereikbare plekken te kunnen aansteken. De keuze is enorm en er is voor elk wat wils. En er is altijd wel een kleur die perfect past bij uw huisstijl.

Uiteraard zijn aanstekers niet bedoeld voor kleine kinderen, want hoe handig vuur ook kan zijn, het kan ook gevaarlijk zijn wanneer er niet zorgvuldig mee omgegaan wordt. Gelukkig zijn aanstekers tegenwoordig uitgerust met een beveiliging waardoor de niet zomaar per ongeluk of door spelende kinderhandjes ontstoken kunnen worden. Daarnaast hebben aanstekers ook een handige vlamregelaar, zodat u zelf kunt bepalen hoe groot de vlam is die uit de aansteker komt.

Aanstekers als relatiegeschenk

Hoewel aanstekers tegenwoordig steeds minder gebruikt worden om rookwaren mee aan te steken, zijn het nog altijd wel populaire artikelen. Want niet alleen rookwaren moeten aangestoken worden. Ook kaarsen, barbecues, fornuizen, open haarden of bijvoorbeeld kampvuren functioneren beter wanneer je er een vlam aan toevoegt. Ideaal dus als relatiegeschenk om uw logo te promoten.
Omdat aanstekers doorgaans aan twee zijden bedrukt kunnen worden is er daarmee extra ruimte voor meer informatie, zoals bijvoorbeeld uw adresgegevens, website, telefoonnummer en of een leuke slogan.

Comments zijn uitgeschakeld.