webdesign23 - professionele website laten maken met garantie

Een professionele website is van groot belang voor het succes van jouw onderneming. Daarom geef ik als webdesigner en online marketing expert je hier 5 tips om op te letten als jij een professionele website wilt laten maken.

1. Professionele website laten maken? Of toch zelf een website maken?

Allereerst doen we nog een stapje terug. Want misschien overweeg je ook wel om zelf een website te maken. In sommige gevallen kan dat een goed idee zijn, maar pas op dat je hierin geen verkeerde beslissing neemt.

Een website is geen doel op zich. Een website is een middel om meer klanten en omzet mee te genereren. En de ene website is de andere niet. Er zitten grote verschillen in de kwaliteit en effectiviteit van websites. Een professionele, effectieve website maken is een vak en er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken.

Het goede nieuws is dat je tegenwoordig geen programmeur of grafisch vormgever hoeft te zijn om een mooie, functionele website te maken. Er zijn hier tal van softwareprogramma’s voor, denk aan WordPress, Wix of Phoenix. Daarbij staat het internet vol met handleidingen en tips van experts die je op weg kunnen helpen met het maken van jouw bedrijfswebsite. Een website maken is niet moeilijk, maar let op! Een professionele website maken die je echt wat oplevert is wél moeilijk. Ik kom nog heel erg regelmatig “hobby-achtige” websites en gemiste kansen tegen op het internet. Laat staan alle websites die je sowieso niet tegenkomt, omdat ze niet vindbaar zijn in bijvoorbeeld Google.

Wanneer zelf een website maken?

 • Als je een webdesigner echt niet kan betalen
 • Als je onderneming eigenlijk meer een hobby is
 • Als je als ondernemer geheel niet afhankelijk bent van een website kan je ervoor kiezen zelf een hele eenvoudig website online te zetten
 • Als je een online georiënteerde onderneming hebt en je jezelf het vak van webdesign en online marketing helemaal eigen wilt maken en je van plan bent hier veel tijd in de stoppen

Wanneer een professionele website laten maken door een webdesigner?

 • Als je een website niet ziet als een kostenpost, maar een middel om geld mee te verdienen
 • Als je jouw tijd wilt besteden aan jouw klanten en datgeen waar jijzelf goed in bent

2. Professionele website laten maken met garantie

Een webdesigner kiezen om jouw professionele website te laten maken is best een moeilijke keuze. Mede omdat je wilt dat het resultaat minimaal naar verwachting zal zijn en omdat je onderneming afhankelijk gaat zijn van deze webdesigner. Dus wat als de website niet aan je wensen voldoet? Wat als er dingen niet werken? Wat als de webdesigner niet communiceert en zich niet aan afspraken houdt? Wat als de deadlines keer op keer niet worden gehaald? Dit is erg vervelend en komt helaas best nogal eens voor. De oplossing? Een professionele website laten maken met garantie!

Kijk bij het selecteren van een webdesigner hoe de webdesigner omgaat met dit soort problemen. Is er een tevredenheidsgarantie? Wat zijn de mogelijkheden als je merkt dat er toch geen klik is met de webdesigner? Of als afspraken te vaak niet worden nagekomen? Een professionele website laten maken bij een webdesigner die uitstekende en transparante garantievoorwaarden aanbied zorgt ervoor dat je jouw opdracht met een goed gevoel en zonder onnodige risico’s starten.

3. Welke werkzaamheden worden er precies uitgevoerd?

Ok, je wilt dus een professionele website laten maken. Maar wat wil je concreet? En wat bieden verschillende websitemakers precies aan? Kijk niet enkel en alleen naar prijzen die worden gevraagd voor een website, maar ook zeker naar welke werkzaamheden voor dit geld uitgevoerd gaan worden.

 • Krijg je een kale standaard template? Of wordt er een website op maat gemaakt?
 • Krijg je advies en wordt er actief met je meegedacht?
 • Uit hoeveel pagina’s mag de website bestaan?
 • Welke functionaliteiten heb je nodig? En zijn deze in de prijs meegenomen?
 • In de prijs inclusief hosting en webbeheer?
 • Moet je zelf teksten en afbeeldingen aanleveren? Of wordt dit voor je geregeld?
 • Is er ook aandacht voor SEO-werkzaamheden? En welke werkzaamheden zijn dit dan precies? Alleen de basics, of wordt er ook een hele SEO-strategie opgezet en uitgevoerd.

professionele website laten maken 5 tips4. Betaal niet teveel, maar ook niet te weinig voor jouw nieuwe website

Een professionele website laten maken, wat kost dat? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, kijk maar naar alle variabelen die meespelen zoals opgesomd onder tip 3. Dat gezegd hebbende, zal ik je hier een algemeen beeld geven wat een professionele website laten maken ongeveer kost en waar je op moet letten.

Prijsklasse tot 1000,-

Een professionele website laten maken in deze prijsklasse kan bijna niet. Soms zie ik dat er websites worden aangeboden voor bijvoorbeeld 350,-. Stel de webdesigner vraag 50,- per uur, wat geen heel hoog uurtarief is, dan kan deze websitemaker van opstarten tot opleveren en eventuele nazorg nog geen dag aan jouw website besteden. Wees dus realistisch in je verwachtingen als je overweegt een “professionele” website te laten maken in deze prijscategorie.

Prijsklasse 1000,- tot 5000,-

Dit is naar mijn mening de meest realistische prijsklasse voor als je een professionele website wilt laten maken voor jouw onderneming door een goede webdesigner. Afhankelijk van je wensen, aanvullende marketingdiensten en de staat van dienst van de webdesigner, zit je dan onder of wat meer bovenin deze range. Probeer een webdesigner te vinden waarvan je verwacht dat hij of zij zichzelf snel weer zou kunnen terugverdienen. Want bij de vraag “Wat kost het” hoort altijd de vraag “Wat levert het me op”.

Prijsklasse 5000,-

In de meeste gevallen is het voor ZZP’ers of kleine ondernemingen niet nodig om meer dan 5000,- uit te geven aan een goede bedrijfswebsite. Wel kan dit nodig zijn voor hele grote websites, websites met hele specifieke functionaliteiten of gewoon de echt grote bedrijven.

5. Wat is het specialisme van de webdesigner?

Zoals gezegd is de ene website de andere website niet. Nou geldt ditzelfde ook voor webdesigners. Hieronder verdeel ik webdesigner in 4 categorieën. Wil je een professionele website laten maken? Vergeet vooral niet te checken welke categorie het best bij jouw wensen en doelen past.

Algemeen

Een standaard webdesigner, maakt vaak standaard websites voor budgetprijzen.

Programmeur

Een webdesigner met een sterke technische achtergrond. Voor de meeste zakelijke websites is het niet noodzakelijk een webdesigner uit te zoeken met een technische achtergrond. Wel is dit onvermijdelijk als je maatwerk applicaties wilt laten ontwikkelen.

Grafisch ontwerper

Een webdesigner met een grafisch ontwerper achtergrond kan zich wellicht onderscheiden in het uiterlijk van je website. Als is het zeker niet zo dat dit een vereiste is om een mooie website te maken met een professionele uitstraling. Pas ook op dat dat je geen website laat maken die té uniek en creatief is, vaak gaat dit ten kosten van de effectiviteit van je website.

Webdesigner met online marketing expertise

Persoonlijk vind ik dit een grote toegevoegd waarde voor een webdesigner. Ik raad het sterk aan een webdesigner jouw nieuwe website te laten maken die verstand heeft van online marketing. Waarom? Een website zonder bezoekers is niks waard. Je wilt dus een website die ook goed vindbaar is, bijvoorbeeld in Google. Vervolgens geldt, een website met bezoekers, maar zonder “conversies”, is ook niks waard. Daarom wil je graag een webdesigner die met je meedenkt op deze gebieden. Hoe zorgen we ervoor dat je website goed vindbaar wordt bij jouw doelgroep? Hoe zorgen we ervoor dat jouw website duidelijk is, gemakkelijk in gebruik, overtuigd en aanzet tot actie?

Afsluiting

Dat waren mijn 5 tips om op te letten als je een professionele website wilt laten maken. Vragen of kan ik je ergens mee helpen? Bezoek mijn website via onderstaande linkjes en ik help je graag verder op weg.

Professionele website laten maken met garantie? Vraag een offerte aan bij Webdesign23 of plan een gratis adviesgesprek in.

Comments zijn uitgeschakeld.