Bijna in elke branche en in elk deel van de productieketen heeft de 3D printer een plek ingenomen. Met de komst van een innovatief model zoals de Ultimaker S3 zal dit alleen maar nog meer het geval zijn. Deze printer biedt dan ook zeer veel mogelijkheden. Er zijn zelfs veel redenen aan te voeren om een ander model in te ruilen en voor deze printer te gaan. Het is daarom ook interessant om eens naar de mogelijkheden van de printer te kijken. Heel gedetailleerd en precies werken is hier een goed voorbeeld van te noemen.

Altijd gereed om te printen

De Ultimaker S3 is altijd klaar voor gebruik. Dit is een belangrijke voorwaarde die de fabrikant stelde tijdens de ontwikkeling. De printer zou zelfs 24 uur per dag en 7 dagen per week ingezet kunnen worden. Die mogelijkheid ligt er. De aandacht is vooral uitgegaan naar de verbetering van de kwaliteit zonder dat daarbij de printtijd minder wordt. De kwaliteit is altijd even hoog te houden. De printer is daardoor meer dan ooit in te zetten om productiedoelen mee te bereiken. Dit maakt het voor meer ondernemers een aantrekkelijke optie om voor te gaan. Dit is belangrijk.

Veel vernieuwingen in de software

De verbeteringen in het printproces zijn op vele vlakken te zien. Zo is niet alleen de Ultimaker S3 een stuk beter. Ook de software om deze aan te sturen is verder verbeterd. Dat komt doordat de Ultimaker Cura software het aantal mogelijkheden verder heeft vergroot voor de S3. Zo is de software in verschillende talen te krijgen. Daardoor zijn alle functies nog beter te begrijpen. Dit maakt het gemak in gebruik ook nog eens een stuk groter. Dat geldt ook voor de mogelijkheid om het pakket uit te breiden met enkele downloads voor de printer.

Alles direct ter beschikking hebben

Het is goed om te weten dat de Ultimaker S3 direct als compleet pakket te verkrijgen is. Niet alleen de printer zelf, maar ook de bijbehorende software zijn te krijgen in dit pakket. Waarbij ook een aantal accessoires worden geleverd. Op die manier is te zorgen dat de printer en de software optimaal te gebruiken zijn. Je kunt er direct mee aan de slag. Veel meer dan simpel aansluiten is niet nodig. Zo zijn direct de 3D prints te maken die je voor ogen hebt. Dit maakt de S3 direct van een grote meerwaarde voor de gebruiker.

Lees verder – Waarom een Ultimaker S3 kopen

Comments zijn uitgeschakeld.